top of page
Park Cleanup

Kotoutuminen Kaupunkiseikkailuna 

Kaupunki Kaverit-on jatkuva projekti, jonka ydinideana on mahdollistaa kotoutuminen ja verkostojen vahvistuminen kaupunkiseikkailujen kautta.
 

Aloite edistää aktiivista osallistumista ja yhteenkuuluvuuden tunnetta auttamalla maahanmuuttajaperheitä kotoutumaan tehokkaammin paikalliseen yhteisöön.
 

Keskeiset tavoitteet

 1. Vahvistaa verkostoja 
  Luo vahvoja yhteyksiä äskettäin saapuneiden perheiden ja paikallisten perheiden välille yhteistyön ja mukaansatempaavan toiminnan avulla, mikä lisää keskinäistä ymmärrystä ja tukea.

 2. Paranna kulttuurista integraatiota:
  Tarjoa maahanmuuttajaperheille mahdollisuuksia tutustua paikalliseen kulttuuriin ja perinteisiin ja osallistua niihin, mikä helpottaa sopeutumista yhteisöön ja ympäristöön. 

  Avainaktiviteetit

 1. Järjestetään kaupunkiseikkailutapahtumia:
  Järjestetään 2-4 tunnin tapahtumia, joissa perheet osallistuvat tiimipohjaisiin kaupunkiseikkailuihin. Näihin tapahtumiin kuuluu pulmien ratkaiseminen, merkittävien maamerkkien tutkiminen ja ryhmätyötä ja kulttuurivaihtoa edistäviin toimiin osallistuminen. Vapaaehtoiset koordinoivat, suunnittelevat ja helpottavat näitä tapahtumia varmistaakseen, että ne sujuvat sujuvasti ja ovat nautinnollisia kaikille osallistujille.
   

 2. Temaattiset seikkailut ja järjestäminen. 
  Jokaisessa tapahtumassa on eri teemoja ja ne järjestetään eri puolilla kaupunkia, usein yhteistyössä paikallisten organisaatioiden kanssa. Näin perheet saavat monipuolisia kokemuksia ja syvempiä näkemyksiä paikallisesta kulttuurista ja yhteisöpalveluista.
  Vapaaehtoiset auttavat suunnittelemaan teemoja, järjestämään tutkimusaktiviteetteja ja ohjaavat osallistujia koko tapahtuman ajan.

  Ilmoitamme meidän uutisissa ja tällä sivulla seuraavista kaupunkiseikkailuista. 

  Kiinnostaako osallistua tai tehdä yhteistyötä? Sähköposti: hello@houseofhelsinki.fi

bottom of page